Verbeeldingsontspanning is een vaardigheid voor het leven, voor een rustiger meer evenwichtige manier van leven, waardoor u lichamelijk ontspannen en mentaal alert wordt. Geschikt voor volwassenen en kinderen

Het doel is het lichaam en geest zodanig te trainen dat u heel gemakkelijk in een ontspannen toestand komt, wanneer en waar u maar wilt.

De Verbeeldingsontspanning vergroot de emotionele, cognitieve en algemene prestaties en vaardigheden met technieken waarin de verbeelding wordt aangewend en metaforen worden gebruikt die spanningen opheffen.

Het produceren van “dynamische aandacht” – aandacht en concentratie in een staat van ontspanning – het bouwt scenario’s/gedachten voor het verrijken van het leven zodat een ieder zijn houding kan verander om zo hun doelen te bereiken. Met Verbeeldingsontspanning ontdekt de deelnemer kansen die buiten hun huidige bereik in het leven liggen en men ontdekt instrumenten in zichzelf om doelen te bereiken.

Bij het trainen van individuen in de Verbeeldingsontspannings techniek wordt gebruik gemaakt van de verbeelding gebaseerd op het concept dat is afgeleid van van psicoplasia, het phenomeen dat elke gedachte zichzelf omvormt tot realiteit.

Deze wetenschap dat de zogenaamde non – cognitieve vaardigheden met het concept van ontspanning en reactie door activering van het para-sympatische zenuwstelsel worden beinvloed. Dit gebeurt, in tegenstelling tot de vaak gebruikelijke “vecht -of vluchtreactie”, door activering van het sympathische zenuwstelsel /CNS systeem, fysiologisch beschreven door neurowetenschappers in het jaar 1920.

Op het gebied van de neurowetenschappen zijn sommige uitspraken het citeren waard: Een significante aanwezigheid in de kracht van neuroplasticiteit van de hersenen is de mogelijkheid om de structuur en functie door ervaringen te veranderen maar dus ook door het gebruik van verbeelding en gedachten kan een verandering tot stand gebracht worden.

Het omgaan met de sterke kracht van de menselijke geest die afdwaalt, het dagdromen is een essentieel onderdeel van de menselijke cognitie. Deze wordt ondersteund door neurale activiteit. Het “mind – dwalen” wordt geassocieerd met de activiteit van neurale netwerken van corticale gebieden die actief zijn wanneer de hersenen “in rust” zijn. Wat ons interesseert is het feit dat dit het DMN systeem (Default Mode Netwerk of Default netwerk) activeert wanneer het individu zich richt op interne taken, zoals dagdromen, het verbeelden van de toekomst, denken aan het verleden, feiten, vermoedens over de mogelijkheden, het willekeurig ophalen van herinneringen en het beoordelen van hun eigen en andere perspectieven.

Het aanwezig zijn van ideeën in de juiste hersenschors maakt het mogelijk om deze naar voren te brengen, meestal door middel van de ‘cognitie’ in een staat van ontspanning .

Van Verbeeldingsontspanning is wetenschappelijk aangetoont dat het op vele gezondheids gebieden zijn uitwerking heeft.

Als u Verbeeldingsontspanning gebruikt ter bevordering van uw gezondheid en welzijn, zal het depressie, angst en stress verlagen het bevordert het ontwikkelen van “actieve coping strategieën”. Het idee is om bij te dragen aan uw algemene persoonlijke ontwikkeling en harmonie en het omgaan met uw professionele taken.

Concreet werkt het voor:
 • Het verbeteren van de kwaliteit van leven en welzijn
 • Verminderen van angst en depressie
 • Beter omgaan met de dagelijkse taken.
Fysiek:
 • Preventie en reductie van spanning en pijn
 • De bloeddruk op peil houden/brengen
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Stabiliseren van het glucose en cholesterol gehalte
 • Opheffen van slaapstoornissen
Geestelijk:
 • Verhogen van het vermogen tot concentratie en aandacht
 • Stimuleren van het geheugen
 • Stimuleren van creativiteit.
Emotioneel:
 • Verminderen van nervositeit/angst, stress, depressie en woede
 • Verbeteren van persoonlijk functioneren/doen/uitvoeren/
 • Realiseren van persoonlijke doelen
 • Versterken van het zelfbeeld en zelfwaardering
 • Verhogen van het zelfvertrouwen.

Voor de Verbeeldingsontspanning kunt u zich inschrijven met het inschrijfformulier of per email.