INHOUD:    
Oriëntaalse Diagnose leert je “hoe het lichaam te lezen“ en zo de fysieke, mentale en spirituele gesteldheden in jezelf en anderen te ontdekken. Deze module helpt ons de menselijke en natuurlijke wereld met nieuwe ogen te bekijken. Men leert de filosofische verschillen tussen Oost en West te waarderen. Het vergelijkt de Oosterse en Westerse benaderingen met humor en sensitiviteit en brengt op briljante wijze de principes en schijnbare tegenstellingen van de oriëntaalse geneeswijze naar buiten in een taal die iedereen kan begrijpen.

Deze module leert men het lichaam te lezen door geur, kleur, geluid, emoties en houding. Men leert hoe de gezondheidstoestand van de mens te lezen is in het gezicht en lichaam. Door middel van theorie en praktijk laat zien hoe iemands karakter en talenten af te leiden is uit de vorm en verhoudingen in het gezicht. Elk orgaan wordt als het ware weerspiegeld in het gelaat en verbergen een schat aan informatie. Maar ook de conditie van je nagels en de stand van je ruggengraat, ze zeggen allemaal iets over je gezondheid.

Men leert hoe lichaamsbeweging, -structuur en -functie in verband staan met psychologische en emotionele condities van de men’s. Het diepere doel van de module is eenheid van lichaam, geest en ziel te presenteren. Verder wordt benadrukt dat het aanpassen aan zwakheden net zo belangrijk is als het benutten van krachten. Dit inzicht kan men in de YOISHIATSU®natuurgeneeskundig consult en in het dagelijks leven goed gebruiken.LEERBOEK:  

Wat het lichaam je zegt: ontdek hoe gezond je bent: auteur Wataru Ohashi (ISBN 90 6963 612 3)AANWEZIGHEID:    

Omdat deze module in één weekend wordt gegeven, moeten studenten het gehele weekend aanwezig zijn.KLEDING:  

Draag comfortabele kleding waarin je vrij kunt bewegen en schone sokken.STUDIETIPS:  

We raden aan het leerboek in zijn geheel te lezen voor aanvang van de module, zodat je goed bent voorbereid op dit intensieve weekend.