BEGINNING I       

Tijdens Beginning I zul je bekend worden gemaakt met het begrip Ki – de bron van energie die ons leven geeft – en de traditionele meridianen die kenmerkend zijn voor de meeste Oosterse geneeswijzen zoals acupunctuur.

Je zult leren de beweging van energie in het lichaam te voelen. Je zult leren zien hoe die energie zichzelf manifesteert in de meridianen, de tsubo’s (drukpunten), en in lichaamsbeweging en persoonlijke gewoonten. Je zult het begrip “HARA” leren kennen, waar volgens de Oosterse filosofie alle beweging begint. Dit zal je meer leren over je lichaam en hoe het werkt.

Deze basistechnieken en filosofieën kunnen meteen in je leven en met familie en vrienden worden gebruikt. Aan het eind van Beginning I weten studenten hoe ze een totale basisbehandeling kunnen geven.

BEGINNING II

Na afronding van Beginning I heb je geleerd hoe je een totale lichaamsbehandeling geeft. In Beginning II leer je met behulp van de Vijf Elementen Theorie waarom je op bepaalde meridianen werkt. Ons voorkomen, onze gewoonten, onze af- en voorkeuren, onze emoties en houdingen zijn voorbeelden van onze poging in harmonie te zijn met de Vijf Elementen die zowel in de Natuur als in ons zijn. Daarmee verwerven we nuttige kennis over de gevoelens die we hebben en ontdekken we meer over onszelf en anderen.

Op het INTERMEDIATE-niveau leert men de begrippen Kyo en Jitsu. Tevens leert men in deze techniek verfijning, vloeiende en soepele bewegingen te bereiken. De tweede module is gewijd aan onderzoek van relaties tussen fysieke, emotionele en psychologische aspecten van ons dagelijks leven en integratie van deze waarnemingen in het systeem van meridianen.

De individuele groei wordt op dit niveau ondersteund door supervisie en evaluatie voordat men doorgaat naar het Advanced-niveau.