Drs. I. Savic

ARTS EN FARMACEUT

Docent Medische Basiskennis ( MBK ):
De les wordt gegeven met een dia- presentatie.
I. Savic heeft veel ervaring met les geven.

ANATOMIE, FYSIOLOGIE en PATHOLOGIE

(Psychiatrie/Farmacologie) Deze modulen zijn bedoelde voor alle therapeuten, ook voor diegenen die de YOISHIATSU® beroepsopleiding niet volgen, of als na / bijscholing. Alle therapeuten kunnen het diploma Medische BasisKennis halen bij ons, die erkend is bij de FONG ( www.fong.nl )

LEERMEESTER

Sensei Wataru Ohashi is een vooraanstaand shiatsu-leraar. Hij heeft een aantal boeken geschreven en heeft samen met Shizuto Masunaga het boek Zen Shiatsu,Yin-Yang evenwicht voor een betere gezondheid geschreven. Miriam van der Zee-Santos is bij Ohashi afgestudeerd en heeft gewerkt aan het centra in New York Cityals shiatsu consultant en docente (van 1987 tot 1999).

miriamvanderzee1
Drs. Miriam van der Zee-Santos

OPRICHTER YOI SHIATSU ®

Geboren in Brazilië, waar ze de studie voor Apotheker heeft afgerond en zich gespecialiseerde in Homeophathie. Zij heeft ook professional gedanst tijdens haar studie tijd. In 1987 promoveerde ze in Farmacognosie in New York City en kwam ze in aanraking met shiatsu. Lichaam en geest werden hiermee beide benaderd, een hele nieuwe manier om met genezing om te gaan, gezien haar reguliere medische achtergrond. Miriam Santos heeft sindsdien zich toegewijd aan de stijl YOI SHIATSU®. Zij wijdt haar leven aan het integreren van de YOI SHIATSU®therapie/behandeling als volwaardig beroep om samen te werken met de reguliere medische zorg. Zij heeft een drukke YOI SHIATSU®praktijk in Beetgum ( regio Leeuwarden), Friesland sinds 1993. Sinds 1994 doceert zij in Nederland.

Drs. Ria Garst

DOCENT PRAKTIJK

Ria is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit in Groningen en heeft enige tijd lesgegeven en mensen begeleid. Doordat ze in haar naaste omgeving veel met ziekte te maken heeft gehad, wist ze dat ze niet alleen het mentale maar ook het fysieke lichaam moest integreren om gezond te kunnen zijn. Vanaf het moment dat ze Miriam van der Zee-Santos ontmoette in 2001 heeft YOI SHIATSU® haar niet meer losgelaten. Ze heeft zich sindsdien volledig toegewijd aan YOI SHIATSU® en heeft een eigen praktijk in Alkmaar. Ria is van mening dat YOI SHIATSU® therapie een positieve bijdrage levert aan de gezondheidszorg.