Wat is YOI SHIATSU

YOI SHIATSU® is een uniek opleidingsinstituut in Nederland dat als enige een beroepsopleiding aanbiedt gebaseerd op de YOI SHIATSU® methode. Dit is een geavanceerde shiatsu methode die is ontwikkeld door middel van studie en jarenlange praktijkervaring. Onze beroepsopleiding leert u wat deze methode inhoudt, u leert ermee te werken en u leert hoe u deze unieke veelzijdige methode effectief kunt gebruiken en toepassen voor allerlei doeleinden, voor uzelf en voor anderen.

Wat kan YOI SHIATSU voor u betekenen?

 • SHIATSU® geeft rust ontspanning en meer energie
 • Helpt bij tal van lichamelijke klachten
 • Strijdt tegen misbruik van medicatie drugs en oppeppers
  voorgeschreven of recreatief of bij eet- of drinkgewoonten)
 • Geeft lichaamsbewustzijn en zelfbewustzijn u beleeft uw omgeving
 • Verdrijft psychische pijn
 • Vermindert vermoeide gevoelens
 • Verjongt lichaam en geest
 • Werkt preventief versterkt het afweersysteem
 • Het maakt bewust van de invloed van hoe eten de gezondheid kan beïnvloeden
 • Men krijgt inzicht in het dagelijks leven en een gezond perspectief in hoe en waarom een mens reageert.

YOI SHIATSU® richt zich op het beïnvloeden van de Meridianen in het lichaam. Het is een japanse behandeling op een futon. Men wordt op bepaalde plaatsen gedrukt, met handen ellebogen en knieen op een kruipende manier.

Dit bevordert de stroming van energie in het lichaam. mensen ervaren dit als een zeer prettig gevoel.

Meridianen zijn energiekanalen waardoor de ki (levensenergie) stroomt. Het is een systeem net als het spierstelsel, zenuwstelsel, bloedvatenstelsel, het lymfevatenstelsel.

Deze meridianen zijn verbonden met alle organen waar binnen binnen 24 uur een complete circulatie van ki plaats vindt. In de meest ideale situatie is er genoeg ki op de juiste plaats op het juiste moment en stroomt de meridiaan.

Tsubo’s zijn punten die de ki circulatie kunnen beïnvloeden. een plaatselijk tekort wordt aangevuld en opgeheven. Ziek zijn is een tekort of teveel ki in de meridiaan of een blokkade. Door invloed uit te oefenen op een meridiaan via tsubo’s op het energiestelsel kan een ziekte genezen. Het gaat uit van de mensen, eenheid van lichaam, emotie, geest(mind) en spirit.

De behandeling helpt je bewust te worden van je eigen energie, het heft blokkades op en geeft energie. Het werkt ook preventief. Het bevordert de stroming van energie in het lichaam. mensen ervaren dit als een zeer prettig gevoel. Het brengt mensen in balans, geest lichaam spiritueel en emotioneel. Voor de druk in deze behandeling wordt geen spierkracht gebruikt maar Hara. Hara is het centrum van al je energie en bevindt zich 2,5 cm onder de navel. Yoi Shiatsu wordt gegeven uit de Hara daardoor is het meer intensief en krachtig-levende druk.

Het is nodig om de Yin en Yang theorie te begrijpen om de behandeling te geven. Het is een concept om de verschijnselen in het universum heelal te verklaren. Ieder mens is een universum in het klein. dus kan deze theorie ook verklaren wat er in het lichaam gebeurt. De yin en yang beschrijft hoe ki de universele theorie waaruit alles is opgebouwd, zich splitst in verschillende kwaliteiten en hoe de krachten op elkaar inwerken.

yin: o.a. kou, nacht, binnen, vrouwelijk, zacht, langzaam, rustig, intuitief, enz.
yang: warmte, dag, buiten, mannelijk, snel gespannen, rationeel, onrustig.

Beide zijn even waardevol en beide zijn deel van het geheel
Zonder yin bestaat geen yang. Niks bestaat zonder yin of yang, zij vormen een eenheid.

Het is mogelijk dat de balans teveel naar een kant is doorgeslagen, yin of yang. Dit kan door externe factoren komen maar ook door verkeerde voeding, erfelijke eigenschappen, emotionele factoren, langdurige fysieke of psychische overbelasting, slechte houding, trauma’s van geestelijke of lichamelijke aard.